Alice in Wonderland (2010)

Avatar (2009)

The Hurt Locker (2008)

Sherlock Holmes (2009)

The Age of Stupid

marți, 6 aprilie 2010


The Age of Stupid, unul dintre cele mai importante filme despre efectele distructive ale incalzirii globale, va fi proiectat unei audiente mondiale marti, 22 septembrie. Romania va participa si ea la proiect.

Ideea in jurul careia a fost construit filmul este cea a unui batran, singur intr-o lume devastata de schimbarile climatice, care priveste imagini din 2008 si se intreaba "de ce nu ne-am salvat atunci cand mai aveam o sansa?"

Actiunea filmului are loc in 2055, batranul fiind cel care a construit o arhiva cu tot ce au facut oamenii intre 1950 si 2008, sperand ca intr-o zi Terra va putea fi locuita din nou sau ca o alta civilizatie va sosi si va putea folosi inventiile omenirii. Stirile si reportajele pastrate de el arata ce au gresit oamenii si cum s-a ajuns la acea situatie.

Sute de cinematografe din peste 40 de tari din Europa, Asia, Orientul Mijlociu si Africa vor difuza filmul The Age of Stupid in aceeasi zi. Altele vor avea mini-premiere organizate de voluntari.

La eveniment va putea fi ascultata muzica lui Thom Yorke de la Radiohead si vor fi realizate conexiuni prin satelit cu cercetatori de la Polul Nord si Himalaya. De asemenea, la Copenhaga, un grup de copii va vorbi din sala in care, peste cateva luni, ONU ar trebui sa ia decizii istorice privind viitorul omenirii.

Lansarea va fi precedata de un eveniment organizat la New York la care vor participa celebritati care lupta impotriva incalzirii globale, activisti si sefi de state. Acestia sunt asteptati pe covorul rosu al avampremierei cu barci, biciclete sau masini ecologice, iar filmul va fi difuzat intr-un cinematograf alimentat cu energie electrica produsa de soare.

Si Romania participa la proiectul global, cei interesati de schimbarile climatice putand sa vada filmul la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Accesul este liber, insa numarul de locuri este limitat. Cei care vor sa participe la lansare sunt rugati sa scrie la adresa de e-mail butnaru_nadia@yahoo.com.

Filmul este sprijinit de Greenpeace, Friends of the Earth, WWF si Tck Tck Tck.
Embed:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu